fredag 7e september: Koloni #100


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/ollehuge.com/public_html/test/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

koloni 100
Design: Malin Wallin
Koloni #100

Nästa fredag 7/9 slår koloni på stort för att fira sitt etthundrade arrangemang!

live:
Rubies (US, Tellé/Hybris)
FM3 (China, staalplat)
Grey Daturas (Aus, Neurot)
Gebbia/Grip/Weriiln (It/s)

+ dj´s, bar, mat

Fredag 7e September 2007
Berg 211
hpl: Bellevue
kl 21-03
entré 80kr
Förköp: Vänder sig om, (2a långg. 2)
biljetterna släpps på måndag 3/9

———————————————————


Rubies (US, Tellé/Hybris rec)
Rubies har precis avslutat inspelningen av sin första skiva. De är nu väldigt sugna på att framföra resultatet och vi är om möjligt ännu mer peppade att få höra. Vid inspelningen har de fått emminenta hjälpande händer av b.la. Eirik Glambek-Boe (Kings of Convenience), Leslie Feist, Karl-Jonas Winqvist (First Floor Power). Resultatet funkar lika bra på industiella Berlinklubbar som Californiens redwoodskogar och förhoppningsvis även i ett bergrum i Gamlestan. Nyligen gjorde göteborgs stoltheterna Studio en remix av Rubies, den kommer snart släppas på 1n 12a på Tellé records!

http://www.rubiesmusic.net
http://www.myspace.com/rubies
pressbilder: http://www.rubiesmusic.net/press.html
———–

FM3 (China, Staalplat/Staubgold)
FM3 är en duo som startades av Christian Virannt och
Zhang Jian 1999. Båda dessa innovatörer anses som
pionjärer inom såväl konst- som musikscenen i Kina,
och är också en av det fåtal elektroniska grupper som
turnerat utanför Kina. Mest uppmärksammade är kanske
FM3 för sin högst egensinniga produkt “The Buddha
Machine” som gavs ut av det inflytelserika bolaget
Staalplat förra året

The Buddha Machine är en slags speldosa i storlek av
en iPOD, men till priset av en cd-skiva (den har f.ö.
kallats “the anti-iPOD”). Den innehåller inbyggda
högtalare med nio skiftande loopar som kan integreras
med varandra, och längs inne finns en liten
Buddha-figur placerad, vilken skall ge bra karma åt
användarna.

The Buddha Machine har rönt stor uppmärksamhet i hela
världen, och många musiker har köpt den för att sedan,
i sin tur, använda “maskinen” vidare i sin egen musik.
Brian Eno var första kunden; han inhandlade 8 stycken.
Även Blixa Bargeld, Tortoise, David Bowie, Alan Bishop m fl är
numera lyckliga innehavare av The Buddha Machine.

Efter några artiklar i bl a The New York Post (som
kallade den för “beautifully useless”) har “The Buddha
Machine” sålts i över 30 000 exemplar , vilket är
ofantligt mycket för en experimentell musikprodukt.

Läs mer:

Färsk svensk artikel från Digfi: http://www.digfi.com/default.aspx?id=11064
Deras Myspace sida: http://www.myspace.com/fm3buddhamachine
Deras vanliga hemsida: http://www.fm3buddhamachine.com/
Artikel från Boomkat: http://www.boomkat.com/article.cfm?id=3
pressbilder: http://www.fm3buddhamachine.com/site/?page_id=29
——————–
gray
Grey Daturas (Aus, Neurot records)
It is difficult to categorise the sound of Grey Daturas from Melbourne, Australia, however, they are best described as an improvisational, instrumental, noise-rock trio. Since their earliest shows in 2001 the band has been celebrated as one of the loudest and most uncompromising live acts in their homeland. As for influences, they couldn’t be any more varied and include The Stooges, Earth, John Coltrane, Cluster, John Cage, Darkthrone and d.n.a.

The band began improvising live soundtracks to 16mm film projections however, since losing their permanent film projectionist, they have developed a style which works equally well with or without visual accompaniment. Due to the improvisational nature of the band their live shows are where they are best represented and no two shows are ever alike. Whether they are recording or performing live, Grey Daturas aim to create the most ear blistering and earth crushing music possible. For Grey Daturas a major emphasis is placed upon pushing their musical concept at maximum volume.

In past Australian shows Grey Daturas have played along side acclaimed artists such as Isis, Electric Wizard, Dismember, Neil Hamburger, Clann Zu, Jakob, Oren Ambarchi (SunnO)))) , d. Yellow Swans, and Kim Salmon (the Scientists).

Touring is a major point of focus for Grey Daturas. From May 2005 to June 2005 the band arranged an extensive two month tour of the U.S.A. which featured 35 shows across 25 cities, playing along side the likes of Sunn O))), Wolf Eyes, Residual Echoes, Sightings, Yellow Swans, and Coughs. They have also completed their 4th Australia wide tour visiting all major Australian cities including: Melbourne, Adelaide, Canberra, Sydney, Brisbane, Hobart, and Perth. From here, Grey Daturas are putting the final touches on their 2nd overseas tour for March 2006, returning to the U.S.A. for the SXSW music conference in Austin, Texas, as well as additional show on the West and East coasts of the country.

http://www.greydaturas.com
http://www.myspace.com/greydaturas
pressbilder:
http://www.greydaturas.com/images.htm
———————————————————————————————————-

Gebbia/Grip/Weriiln (It/s)

Gianni Gebbia (Italien) - altsax, sopraninosax, flöjt
Joel Grip - kontrabas
Andreas Werliin - slagverk

En av Italiens absolut mest intressanta saxofonister ger sig nu ann den svenska impro-scenen, som ett yrväder, tillsammans med den unga och grovfingrade kontrabasisten Joel Grip och dundret Andreas Werliin. Gianni är sprungen den centraleuropeiska konstmusiken med en slungad lasso runt frijazzen. Jagande och dragande - ibland nutida flöjt, ibland stora mistluren i Brötz-mannens fotspår, alltid musik skapad i improvisationens djupaste fåror. Välprisad för sitt nytänkande i sina uruppföranden och
med ett välkänt ansikte i världens alla jazz och improfestivalers programbroschyrer gör Gianni nu, vid fyrtiofem års ålder, Sverigedebuten. Evan Parker, Fred Frith, Louis Sclavis, Vladimir Tarasov, Otomo Yoshihide, Jim O’Rourke, Lukas Ligeti, Peter Kowald, Oliver Lake, Lars Hollmer är några namn ur Giannis långa medspelarelista.

“The italian saxophone player Gianni Gebbia is a homo novus on the free music scene.”
- Reiner Kobe, Jazz Podium.

Joel Grip
spelar kontrabasen som om vore det ett djur. Musik från jordens roterade axlar. Inoljat och rostigt.
En gnisslande troska satt i omlopp, omöjlig att dressera. Han har spelat som solist och/eller i ensembler
med improvisations och jazz musiker, dansare och konstnärer i USA, Costa Rica, Japan, Kina, Indien och Europa. Som en organisationens svärmorsdröm står han till svars för skivbolaget Umlaut Records, festivalen Hagenfesten och organisationen Public Health Music. Se upp för kommande konserter med bla Sofia Jernberg, Shelly Blake-Plock, Niklas Barnö, Roland Keijser, Lene Grenager, Eve Risser, Göran Greider, Gary
Thomas, Yoshida Tatsuya, SU-EN, Mats Gustafsson och Tatsuya Nakatani.

Andreas Werliin rör sig i allt starkare manér i världskvarteren kring den experimentella pop-musiken samt den nordiska jazzen. Han låter sin musik expandera och brytas ned med hjälp av en mängd små instrument och diverse elektronik. I hans duo med Mariam Wallentin - Wildbirds & Peacedrums - hörs skitig pulspoesi och slagdängor i dess rätta bemärkelse. Nu tillsammans med Gianni och Joel kan bara allting hända.

Länkar:
http://www.myspace.com/giannigebbia
http://www.myspace.com/andreaswerliin
http://www.myspace.com/joelgrip
……